Zoek
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Waadpakken

Waadpakken worden vaak gebruikt tijdens werkzaamheden in vijvers en fonteinen en tijdens het vissen. In ons assortiment vindt u zowel PVC als neopreen waadpakken. PVC heeft als voordeel dat het materiaal makkelijk te vouwen is en snel opdroogt. Een neopreen waadpak is dikker en biedt hierdoor een betere bescherming tegen de kou.

Waadpak kopen

Wanneer je behoort tot de groep fervente vissers zijn waadpakken onmisbaar. Maar dan moeten ze uiteraard wel van goede kwaliteit zijn en ze niet na één keer dragen al waterdoorlatend zijn. Let er dus op dat waadpakken gemaakt zijn van goed materiaal zoals PVC of neopreen. De voordelen van PVC waadpakken zijn dat het licht materiaal is snel droogt en op te vouwen is tot een klein pakketje. Is er een scheur in een PVC waadpak gekomen? Geen probleem: het is eenvoudig te plakken. Een nadeel is echter dat PVC vrij dun materiaal is waardoor het alleen geschikt is om te dragen tijdens minder koude periodes. 

Neopreen waadpakken

Neopreen waadpakken zijn ideaal wanneer je, ook tijdens koudere periodes te water gaat. Wetsuits zoals die gebruikt worden door duikers zijn veelal ook vervaardigd uit neopreen. Het materiaal is dik, duurzaam en heeft een isolerende werking. Een nadeel is wel dat een lek moeilijker te lijmen is. Daarentegen ontstaan er in neopreen waadpakken minder snel lekken doordat het dikker materiaal is. Dat maakt wel dat het niet zo makkelijk op te vouwen is en het stugger aanvoelt. En neopreen waadpakken zijn duurder in aanschaf dan PVC pakken. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om een speciaal reparatiesetje te gebruiken voor het geval er toch een lek ontstaat of een stiksel van een naad loslaat. Alle soorten waadpakken zijn te koop tegen zeer aantrekkelijke prijzen waarbij je de keuze hebt uit verschillende kleuren, materialen en maten. 

Hoe zien waadpakken eruit?

Waadpakken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bedoelt om te waden in het water zonder daarbij nat te worden. Het ziet er uit als een soort overall waarbij het broekgedeelte tot borsthoogte reikt. Om het op de plek te houden zijn waadpakken voorzien van bretels. Verder zijn waadpakken voorzien van laarzen die er aan vast zijn gemaakt. Let dus bij het kopen van een waadpak op de juiste schoenmaat. Bij twijfel kun je beter een waadpak met een grotere schoenmaat kopen. Dit is altijd te verhelpen met dikkere sokken. Let ook op de zool van de laarzen. Deze zijn van vilt, rubber of PVC. Wil je meer informatie over de verschillende waadpakken? Vraag het gerust aan één van onze experts, ze staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Met een waadpak kunt u gemakkelijk het water in lopen, zonder natte kleren te krijgen (tot borsthoogte). De pijpen van de broek eindigen in de laarzen, het bovenstuk loopt door tot de borst.

Bij waadpakken is het ‘one size fits all’. Er wordt enkel een schoenmaat aangegeven. De pasvorm klopt meestal goed, maar bij twijfel kunt u het beste een maat groter nemen.