Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Werkschoenen

In de collectie van DE-werkschoenen vindt u werkschoenen van diverse gerenommeerde merken. De veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen en beschikken allen over unieke eigenschappen. Of u nu lage- of hoge werkschoenen zoekt: in ons ruime assortiment vindt u de ideale schoenen om veilig mee te kunnen werken.

Werkschoenen kopen

In ons assortiment vindt u werkschoenen in allerlei modellen, kleuren en met diverse eigenschappen. Merken waarmee wij werken zijn onder andere Uvex, Grisport werkschoenen, Atlas werkschoenen, Baak werkschoenen en Redbrick werkschoenen. Wij verkopen diverse soorten werkschoenen: van anti-slip werkschoenen, lichtgewicht werkschoenen, waterdichte werkschoenen, veiligheidsschoenen met een stalen neus tot aan sportieve én nette werkschoenen. De werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen zoals sneakers, instappers, hoge en lage schoenen.

Kiest u een hoog of een laag model werkschoen?

Hieronder zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van hoge en lage werkschoenen op een rijtje. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Hoge werkschoenen zijn zeer geschikt voor mensen die werkzaam zijn op een bouwplaats en/of veel moeten klimmen. De hoge werkschoen biedt voldoende steun en beschermt de achillespees optimaal. Een nadeel kan zijn dat de schoen vrij stevig is, waardoor de voet minder makkelijk kan bewegen.

Lage werkschoenen zijn zeer geschikt voor medewerkers die veel moeten knielen tijdens hun werkzaamheden. De schoenen zijn minder geschikt voor bouwplaatsmedewerkers (met uitzondering van UTA-personeel). De voet kan goed bewegen in de werkschoen en zit geheel aangesloten. Een nadeel kan zijn dat de achillespees minder goed beschermd wordt bij dit model.

Veiligheidschoenen

Bij DE werkschoenen vindt u een ruim assortiment werkschoenen in verschillende veiligheidsklassen: S1, S2 en S3. Welke veiligheidsklasse u nodig heeft, is afhankelijk van uw werkzaamheden. Met een ruime keuze uit heren en dames merkschoenen van diverse merken, waaronder de casual collectie van Redbrick werkschoenen en een complete lijn nette Uvex werkschoenen, vindt u altijd de schoen die bij uw wensen past.

Veelgestelde vragen

Bij dagelijks gebruik moeten werkschoenen meestal na een jaar vervangen worden. Soms zien de veiligheidsschoenen er dan nog goed uit, maar niet alle slijtage is zichtbaar. Zo kan er niet alleen een opzichtige scheur in de zool zitten of deukje in de stalen neus, maar kan er ook een scheur aan de binnenkant van de werkschoen zitten. Ook bij slijtage aan de zool of wanneer de schoenen niet meer comfortabel lopen, is het beter om nieuwe te kopen.

De werkgever bezit een arbodocument waarin staat hoe er veilig gewerkt dient te worden, bijvoorbeeld door het dragen van werkschoenen. Zo zijn veiligheidsschoenen in de bouw bijna altijd verplicht en komen ze ook vaak voor in de zorgsector, horeca, voedingsindustrie, het magazijn etc. Wanneer u geen werkschoenen draagt maar wel een ongeluk krijgt, worden de schadekosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als werknemer bent u verplicht de ARBO-regels uit het document op te volgen. Bekijk dus goed aan welke veiligheidsklasse (S1, S2, S3) de werkschoenen moeten voldoen.